En snabb guide för den som vill betta på Formel 1

Formel 1 har under de senaste åren växt otroligt mycket i popularitet, både på TV och live. Det betyder också att det finns mängder av bettingmöjligheter för den som vill spela på Formel 1. Säsongen pågår från mars till november med ett 20-tal lopp under säsongen. Här tar vi en närmare titt på de bettingmöjligheter som finns för Formel 1. 

Spela på en vinnare i loppet eller mästerskapet

Ett av de populäraste betten är att spela på vem som kommer att vinna. Det kan vara vinnaren av ett enskilt lopp eller hela mästerskapet. För dig som inte är bekant med Formel 1 är det en individuell sport där varje förare kör för ett specifikt stall. Alla stall har två egna förare. Varje förare tävlar alltså för sig själva i hopp om att bli världsmästare, men också för stallet. 

På många banor finns det en klar favorit för vem som ska vinna. Det räcker dock inte med att vara en bra förare utan du måste även ha en bra bil. Allt kan också hända under tävlingsdagen. Bilar kör ihop, får motorproblem eller svårigheter med underlaget. Alltså finns det inga säkra bets när det kommer till formel 1. 

Betta på vem som blir snabbast under kvalet

En formel 1-tävling pågår normalt under en helg. Denna helg inleds med ett kval där man kör om “pole position”. Den förare som har snabbaste varvet får starta längst fram under söndagen. Det är detta som kallas för “pole position”. Du kan alltså betta på vilken förare som lyckas med detta. 

Innan du bettar på formel 1 är det också viktigt att jämföra odds då de kan skilja mycket från sajt till sajt. Som svensk kan du dessutom välja om du vill på svenska sajter eller hos utländska spelbolag. Enligt den senaste statistiken väljer allt fler svenskar att spela hos spelbolag utan svensk licens. Hela 32 % säger att det beror på deras generösa bonuserbjudanden (Källa: https://www.business2community.com/se/gambling/betting-utan-svensk-licens) Då ger du dig själv de bästa förutsättningarna. 

Vem tar snabbaste varvet i loppet?

En annan populär form av betting är vilken förare som tar det snabbaste varvet i loppet. Det har blivit väldigt viktigt eftersom denna förare får en extra poäng. Den poängen kan sedan bli avgörande när det kommer till placeringarna i mästerskapet. Det är inte säkert att en av de bästa förarna vinner detta. Många stall chansar på sista varvet för att få in det snabbaste varvet. Därför kan du ofta spela på väldigt höga odds i just denna kategori. 

Faktum är att detta ofta är den svåraste kategorin att förutse. Många gånger har vädret också stor betydelse för vad som kommer att ske. Om du vill chansa lite mer med din betting kan detta alltså vara en bra kategori att hålla koll på. 

Kommer en säkerhetsbil komma in på banan?

Ett annat bet som kan vara väldigt roligt att spela på är om en säkerhetsbil kommer att komma in på banan eller inte. Säkerhetsbilen kör ofta in när det har skett en olycka på banan och man måste säkerställa att det är säkert att köra. 

Spelar du ja på detta bet måste säkerhetsbilen komma in minst en gång under loppet för att du ska få in ditt spel. Det är faktiskt vanligare än vad man kan tro. 

Spela på topp 3 i loppet

Om du vill ha en lite svårare utmaning kan du spela på vilka tre förare som kommer att hamna på en pallplats under loppet. Då måste du alltså få in alla tre förare för att det ska ge utdelning. Fördelen med denna typ av odds är att du ofta kan få väldigt hög utdelning. Nackdelen är att det är svårare att träffa rätt. 

Du kan även spela på att en enskild spelare ska hamna på pallplats eller inte, om du vill göra det lite enklare för dig. 

Avslutande tankar

Formel 1 har under de senaste åren blivit en väldigt populär sport, både på ett publikmässigt sätt och att betta på. Därför finns det väldigt många olika alternativ för den som vill betta på Formel 1. Du kan betta på allt från vinnare av mästerskapet till vem som tar snabbaste varvet under ett lopp. Du kan även betta på vilket stall som vinner konstruktör-VM.