Kickass game night

För många utgör umgänget med vänner stor del av sportintresset. Ni kanske håller på samma lag – eller inte – ni kanske har ett spelsystem ihop och vill dela spänningen och följa resultatet. Att göra det tillsammans blir så mycket roligare. Bjud inte till en kväll i TV-soffan!

Att samla vännerna och titta på en riktigt bra match och att samtidigt kunna bjuda på något extra att äta är det ultimata för många. Se bara på amerikanerna och deras Super Bowl. Det är inte ånga som kan tänka sig att hoppa över klassiska kycklingvingar eller pizza den här viktiga dagen. Maten har blivit en del av traditionen, precis som umgänget och gemenskapen.

För extra spänning är det kul om man har bettat på matchen som ska ses. För bästa utgångsläge ska man vara påläst och gärna ha koll på olika odds. Kolla runt på olika sidor och jämför bäst oddsbonusar här. När inbjudningarna är skickade och spelet satt på plats är det läge att förbereda kvällen i övrigt. Kvällen kommer bli succé oavsett slutresultatet om du fixar god mat och dryck!

Klassiska öl och jordnötter

En god öl och  saltade jordnötter är aldrig fel, men det är rätt uttjatat och väntat av gästerna. För att på ett enkelt sätt variera temat kan du ha lite av en ölprovning med olika sorters öl. Nuförtiden brukar  Systembolaget ha många olika sorter att välja på. Be gärna personalen hjälpa dig att plocka ihop en bra variation.

Ge alla mindre glas så att flera kan dela på en flaska och på så sätt smaka på flera sorter. Om du även vill variera de klassiska jordnötterna finns det gott om alternativ bland naturgodiset i din vanliga mataffär. Ta lite olika varianter så kan alla hitta sina favoriter och gör inte misstaget att bara plocka det du gillar utan sprid smakupplevelserna.

Ha skålar med lite snacks tillgängligt under kvällen – det är alltid uppskattat!

Mat till matchen

Visst är det härligt att slänga upp ett par pizzakartonger med färdigdelade pizzor i och alla hugger in. Men hur kul är det egentligen? Det är ändå inte lite roligare att bjuda på något du själva har lagat och som visar din uppskattning till de som delar matchen med dig! Plockmat är det bästa på den här typen av tillställningar där ni ska sitta ner under en längre stund. Tapas är den absolut bästa plockmaten och du kan blanda hemlagat och färdiga rätter, servera allt i eget porslin så känns allt hemlagat!

Glöm inte sötsakerna

Glöm inte att bjuda på något sött efteråt. Det är alltid uppskattat och behöver inte vara avancerat. Det finns mycket färdigt att köpa som passar de flesta om man inte vill lägga tid på att göra något själv. Annars är just det söta något som man brukar kunna förbereda i god tid, och det behöver inte ta någon tid från kvällen.

Med en ganska liten insats kan du imponera stort på gästerna. Frågan är bara om någon vill ta över stafettpinnen efter dig och ordna något liknande nästa matchkväll