Så här tittar du på nästa match

Betalkanaler, gratiskanaler och hos spelbolagen – vill man kolla på sport så finns det många olika sätt att göra det på och inget sätt är bättre än det andra. Om man bara tittar då och då så kan det räcka att titta på gratiskanalerna, men om man vill se mer matcher, mindre ligor eller mer annorlunda sporter så kan en betalkanal eller streaming genom spelbolagen vara ett bättre val.

Det finns en del skillnader med att se sport på tv och stream. Genom en tv-tablå som är särskilt framtagen för sportälskare är det lätt att pricka in de matcher man vill se och hålla koll på vad som kommer att visas. Det kräver givetvis att man har rätt tv-kanaler och ibland sänds vissa matcher bara på en specifik tv-kanal. Det kan göra att man måste ha väldigt många abonnemang för att kunna se alla de matcher som man är intresserad av. Det är lätt att hitta sändningar för de stora matcherna i de högsta ligorna, men om man vill se lite mindre matcher eller mer annorlunda sporter så kan det vara svårare att hitta en kanal som sänder dem. Då kan det vara läge att se vad de olika spelbolagen erbjuder.

Varför erbjuder spelbolagen så många streamade matcher? Det har framförallt ett vinstsyfte för desto mer matcher de streamar, ju mer sportälskare lockar de till sig som kanske även väljer att spela på odds. Personer som gillar att spela på odds brukar inte nöja sig med att endast titta och slå vad om stora matcher i de högsta ligorna. Det finns en efterfrågan på att kunna streama mindre matcher och mer ovanliga sporter, men det finns inte tillräckligt många tittare bland den allmänna publiken för att det ska löna sig att sända matcherna i tv. Eftersom spelbolagen har en annan vinstmodell så kan de erbjuda ett mer varierat utbud.

Nackdelar med att streama på bettingsidor är att man måste vara medlem för att få tillgång till de olika matcherna. Det brukar inte kosta att registrera sig, men en del spelbolag kräver att man har pengar på sitt spelkonto för att få streama. Andra spelbolag vill att man ska ha ett aktivt spel igång på matchen för att få titta. Majoriteten av spelbolagen kräver dock bara att man har ett konto.

Gillar man att spela samtidigt som man tittar på matchen är det en självklarhet att streama genom spelbolagen. Förutom att erbjuda spel innan matcherna, så erbjuder några av de största bettingsidorna livebetting på framförallt de största matcherna. Det innebär att man kan spela odds på resultat och andra händelser i matchen under tiden som den spelas. Att kunna slå vad samtidigt som man tittar ger en extra krydda till matchen och det är något som många efterfrågar idag.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*