Paysafecard: en alternativ betalningsmetod för dig som bettar på det du streamar

En stor skara av oss som tycker om att streama sport uppskattar också att satsa en slant eller två på de idrottsevenemang vi bänkar oss framför. De flesta är bekant med en del av betalmetoderna som spelsajter erbjuder – som exempelvis traditionell kortbetalning – men det är inte alla som har koll på de alternativa metoderna som tillhandahålls. Den senaste tiden har exempelvis Paysafecards blivit allt populärare. 

Vill du veta mer om betallösningen är det här artikeln för dig. 

Vad är Paysafecard?

Paysafecard är som sagt en betalningsmetod som ökat en hel del i popularitet. Besöker du spelmarknaden flitigt har du säkerligen redan noterat att det går relativt enkelt att hitta en bettingsajt eller ett casino med Paysafecard som tillhandahållen insättningsmetod.

Paysafecard är ett så kallat värdekort, vilket fungerar i mångt och mycket som traditionella presentkort, och finns att införskaffa sig på en rad olika ställen. Flertalet bensinstationer, som Circle K och Shell erbjuder möjligheten att köpa Paysafecards, men det gör även kiosker som Direkten, 7-Eleven och Pressbyrån, samt butiker som Willys, Hemköp, Hemmakväll m.fl. 

En av tankarna bakom Paysafecards är att du ska kunna göra betalningar online lite på samma sätt som om du skulle betala med kontanter ute i riktiga världen. Det du gör är alltså att du köper ett Paysafecard för en viss summa och sedan kan du använda värdekortet för den summan genom att exempelvis sätta in pengar på ditt spelkonto. 

Rent praktiskt fungerar det som så att du knappar in den 16-siffriga kod (som skrapas fram) som kommer med ditt Paysafecard och därefter genomförs transaktionen, vanligtvis på några få sekunder. 

Fördelar med Paysafecard

Något som många anger som en stor fördel med att använda Paysafecards som insättningsmetod på spelkonton är att det är ett effektivt sätt att hålla sig inom sin budget. Med kontokort, Swish och andra populära lösningar är det lätt hänt att man tummar på de riktlinjer man satt upp för sig själv. Eftersom det inte finns mer pengar på värdekortet än den summan som du har köpt det för, så kan du inte använda det till att föra över ytterligare några kronor till spelkontot på impuls.

Den kanske främsta fördelen med Paysafecards är dock tryggheten som det innebär. Många kan tycka att det känns obehagligt att dela med sig av kortuppgifter och dylikt online, men det problemet har du alltså inte med Paysafecard. 

Nackdelar med betalningsmetoden

Paysafecard är en smart och säker betalmetod, men det kommer också med några mindre nackdelar. I spelsammanhang är den kanske främsta nackdelen att det är just en betallösning, vilket innebär att du inte kan göra någon form av uttag till ett Paysafecard. 

En annan nackdel är att du måste införskaffa dig kortet innan du kan använda det. För att få in pengarna på spelkontot måste du först genomföra köpet av kortet. Det blir alltså en extra transaktion innan du kan spela för pengarna, och på så sätt är det inte den smidigaste lösningen som finns där ute. 

Det extra steget kan det dock vara värt om du värdesätter säkerheten eller om du vill vara säker på att du håller dig inom ramarna för din budget.