Världens bäst betalda sportutövare

Den sportutövare som tjänade mest under 2020 är den 39 åriga tennisspelaren Roger Federer som tjänade den otroliga summan 106 miljoner dollar i bruttolön, vilket motsvarar 881 844 740 i svenska kronor. Roger Federer är ansedd som den mest framgångsrika tennisspelaren genom tiderna och har vunnit det berömda Grand Slam 20 gånger, vilket är otroligt imponerande. Han har även vunnit Wimbledon och US Open flertalet gånger. Han började sin professionella karriär inom tennis 1998 och har sedan dess legat i toppen under alla år han spelat.

Bakgrund och uppväxt

Roger Federer föddes den 8 augusti 1981 i Basel som ligger i Schweiz. Hans pappa kom från Schweiz och hans mamma från Sydafrika. En av Federers förebilder som ung var den svenska tennisspelaren Stefan Edberg från Västervik som också låg rankad som etta i världen under början av 90-talet. Mellan år 2000 – 2003 så tränades Roger Federer av den svenska tennistränaren Peter Lundgren som var huvudtränare för tennisförbundet i Schweiz.

Federers karriärdebut var 1998 då han deltog i Swiss Open endast 16 år gammal. 1999 deltog han även i Schweiz i Davis Cup, dock utan någon större framgång. Senare samma år så spelade han sin första Grand Slam turnering i Franska Öppna, och han spelade även sin första Wilmbledon kort därefter. Första gången han nådde topp 100 världsrankningen var år 2000, då var han 18 år gammal och hade spelat som professionell tennisspelare i 2 år.

Bästa säsongen i karriären

Även om Federer har gjort många bra säsonger så var säsongen 2006 den bästa i hans karriär. Alla ansåg honom redan som väldigt överlägsen inom sporten, men denna säsong visade han verkligen hur pass överlägsen han var. Några av de mest uppmärksammade matcherna under 2006 var när Federer mötte den storslagna spelaren Rafael Nedal. Dessa matcher blev väldigt omtalade som rivalmatcher bland tennisfansen.

Totalt möttes Federer och Nedal fyra gånger, samtliga matcher var finalmatcher, dock blev Rafael vinnare i samtliga av matcherna. Men totalt sett så vann Roger Federer tolv titlar under 2006, och hade därmed slagit sina tidigare rekord på elva titlar från under 2004 och 2005.

Privatliv

Roger Federer lever sedan år 2000 ihop med Mirka Federer som också kommer från Schweiz. Även hon har spelat tennis på proffsnivå fram tills år 2002 då hon var tvungen att lägga sitt racket på hyllan efter en långvarig fotskada som hon aldrig fick bukt med. De gifte sig den 11 april 2009 och har fyra barn tillsammans, två flickor som är tvillingar och två pojkar som otroligt nog också är tvillingar. De bor i staden Bottmingen som ligger i Schweiz i en superlyxig villa med en tomtarea på 16,000 kvadratmeter, så det finns naturligtvis gott om utrymme för att träna tennis där.

Självklart finns det en tennisplan, men även en inomhushall och ett privat klassrum för barnen. Med tanke på hur stora summor Federer tjänar så kan man inte vänta sig annat än att hemmet för en sådan person ska se ut på ungefär det här sättet