Fotbollsbetting – en guide

Fotboll är i Sverige en av de mest populära sporterna, och likdant ser det ut i de flesta länderna i Europa. Med det komer också ett stort intresser för vadslagning på fotboll, och m du vill lära dig mer om fotboll och hur man satsar pengar på fotboll så är denna lilla fotbollsbettingguide rätt för dig.

En av de sporter som oftast förknippas med ”sportspel” är fotbollsspel. Det är logiskt att spelbolag riktar in sig på fotboll mer än andra sporter av just denna anledning.

Att betta på sport hur som helst är svårt men med bara lite kunskap och tid investerad i dina satsningar kan vi garantera att du kan bli en bättre spelare, vilket i sin tur bör leda till att du också blir en mer lönsam spelare.

Lär dig förstå fotbollodds

Odds representerar sannolikheten för att en händelse ska inträffa. Oddset som visas översätts till en procentuell chans att något kommer hända eller inte. En viktiga sak att förstå om odds är att lågt odds = stor sannolikhet att något inträffar, och högt odds = låg sannolikhet att något inträffar. Något som många oerfarna spelare blandar ihop.

När det kommer till betting så handlar odds om förhållandet mellan insatsen och vinsten. Om du till exempel satsar 10 kr på att Djurgården ska slå AIK till oddset 1.5 kommer du att få 60 kr om du lyckas (50 kr vinst plus din insats på 10 kr).För att se vilket spelbolag som har bäst odds fotboll är det viktigt att jämföra odds.

Olika typer av spel på fotboll

Om du har ägnat någon tid på spelbolag är du troligen medveten om att dessa nu erbjuder ett enormt utbud av spelmarknader och sporter att välja mellan. Nedan har vi listat några av de vanligaste fotbollsbetsen och med dem förklaringar till hur dessa fungerar.

1X2

Detta kommer att vara den mest populära typen för fotbollsbetting och är något som kommer att erbjudas av alla spelbolag. Spelet är enkelt och det handlar bara om att välja antingen hemmaseger, bortaseger eller om det lblir oavgjort.

Resultat

Spel på korrekta poäng är förmodligen den mest lukrativa spelformen som du kan satsa på inom fotbollen, men samtidigt är det också den absolut svåraste att avgöra och kräver därmed främst tur men även lite koll på sporten och lagen som spelar. Konceptet är mycket enkelt eftersom allt du behöver göra är att förutsäga resultatet vid full tid för den aktuella matchen.

Det som är värt att påpeka för den här bettingformen är att oddsen kan variera stort mellan alla spelbolag.

Speltips

När det kommer till fotboll finns det många källor som erbjuder rekar, så kallade speltips på kommande matcher. där experter ger tips på hur du bör betta på kommande matcher inom fotboll. Om du är nybörjare kan det vara värt att ta en titt på aktuella speltips innan du spelar.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*