En snabb guide till den som är intresserad av att börja betta på hockey 

Att betta på hockey kan vara ett sätt att addera lite extra krydda och spänning till en match som man redan är intresserad av att titta på. Betting är någonting som länge har varit populärt i Sverige, och numera så är det lättare än någonsin att komma igång. 

I den här texten kommer vi att tillhandahålla dig som läsare med en kortare guide kring hur man kan gå tillväga om man är intresserad av att börja med betting på hockey. Även om vi inte kommer att kunna få med allting i den här texten så är den en utmärkt plats att börja på om du har funderat på att testa på betting, eller om du redan har börjat men känner att det kan vara trevligt med lite mer information. Vi kommer att avhandla var man kan vända sig för att spela, olika sätt att spela, samt hur man går till väga för att se till att man spelar på ett ansvarsfullt sätt. 

Det går att betta på hockey genom en lång rad olika plattformar, och om du letar efter en plattform som tillhandahåller ishockey speltips och odds är det bara att klicka på länken för att tas till en utmärkt resurs att använda sig av.  

Olika sätt att betta på hockey 

Nu för tiden så finns det en lång rad olika sätt som man kan betta på hockey. Även om vi inte får plats med alla olika spelmöjligheter i den här texten så kommer vi att gå igenom några av de mest populära sätten att spela på. 

Den allra mest klassiska spelformen är det som ofta kallas för 1 x 2. Som du kanske redan är medveten om är det här en spelform där man som spelare ska välja ett resultat i en specifik match. 1 representerar en vinst för hemmalaget, x ett oavgjort resultat, och 2 en vinst för bortalaget. Men när det kommer till hockey finns det en sak som är extra viktig att känna till, då hockeymatcher så gott som alltid har möjlighet att gå till förlängning. Ett spel som man gör via ett 1 x 2 format avgörs av vad resultatet är efter ordinarie tid.  

Livebetting

Livebetting är någonting som har blivit allt mer populärt på senare år, och som namnet antyder är det en spelform där man spelar medans en match fortfarande är igång. Detta blir då ett väldigt fartfyllt sätt att spela och gör att spelare kan dra nytta av det man ser på TV eller på plats i sitt spelande. Det går att betta på en lång rad olika saker när man sysslar med livebetting, men det vanlgiaste är att man spelar på exempelvis vilket lag som gör nästa mål, vilket lag som får nästa utvisning, ETC.  

Kombinationsspel 

Kombinationsspel är ett sätt att spela som också är väldigt populärt bland svenskarna. Även i det här fallet så avslöjar namnet hur spelsättet går till. Ett kombinationsspel är helt enkelt en lång rad olika händelser som kan ske under loppet av en match, som kombineras under ett och samma spel. På så sätt kan man få ett högre odds än vad som annars hade varit möjligt. Kombinationsspel går att göra i både SHL och NHL. 

Tänk på att börja långsamt 

Det allra viktigaste när man sätter igång med att betta är att börja långsamt. För det första så är betting verkligen inte någonting som alla är intresserade av, och genom att börja långsamt så kan du testa om det är någonting som du faktiskt tycker är roligt. Om det visar sig att du hellre lägger ditt fokus på någonting annat har du inte gjort av med särskilt mycket pengar. 

För det anra så ger det dig också gott om tid att lära dig hur allting fungerar. Även om det inte är jättesvårt att lära sig det mesta man behöver veta om betting så är det trots allt viktigt att man har en god förståelse kring hur allting fungerar mer ingående innan man sätter igång med att spela. 

Det är oerhört viktigt att spela ansvarsfullt  

Även om du med största sannolikhet redan vet med dig att man alltid ska spela ansvarsfullt kan det vara svårt att veta vad detta innebär i praktiken. Några bra saker att alltid tänka på är att spel enbart ska ses som underhållning, och inte som ett sätt att tjäna pengar. Det kan också vara klokt att sätta upp en spelbudget kring hur mycket du får spela under en viss tidsperiod. Genom att göra på det här sättet ger man sig själv goda möjligheter att spela på ett ansvarsfullt sätt.