Hur kan jag streama Allsvenskan?

Hur kan jag streama Allsvenskan?

Streama Allsvenskan – Fotboll är världens största sport och Sverige är inget undantag i hur populär denna bollsport är. När det är stora mästerskap så är det alltid en extra bra sommar när Sverige är med och det bli en nationell samling när det går bra för vårt kära landslag. Herrarna lockar mer publik även om våra damer helt klart står sig bättre internationellt sett. Fotbollen på hemmaplan har länge varit lite bespottad och allsvenskan för herrar har inte setts som någon vidare fotboll. Det är fler och fler som intresserar sig och Malmö FFs Europaspel öppnar upp för att allsvenskan ska bli en bättre liga i framtiden. Det mesta styrs av pengar och när Malmö drar in enorma summor i vinstpengar så ökar det chanserna att locka till sig bättre spelare och det gör det även lättare för andra svenska lag att komma ut i Europa. Det ser ljust ut för Allsvenskan är det många som menar. Hur gör man då om man vill se denna fotbollsliga?

Discovery+ har rättigheterna

Det är då och då upphandlingar om vem som ska visa Allsvenskan. Det är en del av dessa rättigheter som gör att klubbarna får sina pengar. Denna säsong så är det Discovery+ som står för att streama och visa Allsvenskan. De visar alla matcher och du kan enkelt skaffa dig ett abonnemang och se allt du vill. Det går att se matcher i efterhand eller live. Det finns även höjdpunkter att titta på ganska snart efter alla matcher. Det kan vara roligt om du bara vill se vissa matcher i sin helhet men ändå följa med i de andra. Det är inte så många som har tiden eller lusten att titta på alla matcher ifrån Allsvenskan men höjdpunkterna gör det ändå möjligt att se det bästa av Allsvenskan.

Spelschema för allsvenskan

Något som särskiljer Allsvenskan från andra Europeiska ligor är att den spelas vår till höst. Vinnare utnämns alltså på hösten medan det i nästan alla andra ligor är tvärtom. Där startar ligan på hösten och avslutas på våren. Det är naturligtvis för att vi har ett så kallt klimat och det är ingen som vill gå på fotboll i januari i Östersund. Det är allt för kallt så därför har den flyttats till att spelas vår till höst. Det finns fördelar med det som ofta lyfts upp. När Allsvenskan är mitt uppe i spel så är det kval till Europaspel, det är under sommaren. Det gör att allsvenska lag alltid är mitt uppe i matchform när de ska kvala till Europaspel vilket kan vara en fördel gentemot andra lag rån andra ligor. Skulle ett lag gå långt i Europa är det dock inte en fördel då Allsvenskan slutar i november och Europaspelet håller på hela vintern. Det händer inte så ofta dock att allsvenska lag går långt. Här ser du spelschema för Allsvenskan i år.

Allsvenskan består av 30 matcher för alla lag och det finns 16 lag i serien. Alla lag möter varandra 2 gånger, en gång hemma och en gång borta. På vårsäsongen spelas första 15 matcherna och därefter vänder serien och alla möts igen fast nu tvärtom. Har ett lag spelat borta mot ett lag så möts de hemma. Det händer att det är undantag och matcher flyttas men grunden är att alla lag ska möta varandra innan serien vänder och alla möts igen. Den som leder serien efter 30 omgångar utropas till vinnare. De två sämst placerade lagen åker ut och får spela i Superettan nästa år. Det tredje sämst placerade laget får kvala mot det tredje bäst placerade i Superettan i dubbla matcher och den som vinner det mötet får spela i Allsvenskan nästa år.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*