Tre Premier League-matcherna du inte får missa under upploppet av säsongen 

Medan den svenska fotbollssäsongen nyligen rullat igång befinner sig de stora europeiska ligorna på upploppet av sina. Spänningen inför de avslutande matcherna är som allra störst i brittiska Premier League, där flertalet nagelbitande stormatcher fortfarande återstår på spelschemat.

Nedan tar vi en titt på några av matcherna du måste se under säsongsavslutningen.

Liverpool mot Spurs – risk för grusade gulddrömmar?

Ett av de riktiga storlagsmöten som återstår under säsongen är Liverpools hemmamatch mot Tottenham Hotspur. Matchen kommer garanterat vara i strålkastarljuset på bettingmarknaden och vara del av det nya, populära “Big 9” (du kan för övrigt hitta gratis Big 9 speltips & spelförslag hos Speltips), som varje vecka erbjuder 1X2-spel på utvalda toppmatcher.

Mycket kommer att stå på spel i den här matchen. Liverpool jagar ligatiteln och Spurs kämpar för att knipa fjärdeplatsen och därmed kvalificera sig till Champions League nästa säsong. Hemmalaget är givetvis den stora oddsfavoriten, men är det någon kvarvarande match där Liverpool kan tänkas tappa poäng, så är det sannolikt mot Spurs. 

Oavsett vad resultatet blir, så lär denna match bjuda på rejält med underhållning.

Matchen spelas på Anfield i Liverpool den 7 maj.

Manchester City mot Newcastle – oväntat utmanande?

Samma helg som Liverpool tar emot Spurs, tar serieledande Manchester City emot Newcastle. Om Spurs ser ut att vara Liverpools svåraste kvarvarande motståndare, så ser Newcastle ut att vara Manchester Citys. 

Det kan låta konstigt att påstå att Newcastle är Citys svårare motståndare under de sista matcherna, när även möten med lag som Wolves och West Ham väntar för City. Faktum är dock att Newcastle, under 2022, har varit betydligt bättre än deras mittenplats i tabellen antyder. Laget har visat upp en otrolig form sedan årsskiftet och endast förlorat tre av 15 matcher under nuvarande kalenderår. 

Manchester City är fortfarande en klar favorit i matchen, men Newcastle kan mycket väl bli en svårare utmaning än de föreställt sig. Eftersom minsta lilla poängtapp riskerar att innebära att ligavinsten går om intet, bör Manchester-laget vara beredda på att få ge allt i denna match.

Matchen spelas på Ethiad Stadium i Manchester den 8 maj.

Spurs mot Arsenal – Champions League-kampen avgörs?

Kampen om ligatiteln i alla ära – den enskilda match som på förhand ser ut att bli mest spännande under slutet av säsongen utspelar sig mellan två lag aningen längre ner i tabellen. Just nu ser kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen, som innebär spel i Champions League nästa säsong, vara mellan Arsenal och Spurs. 

I nuläget ser derbyt mellan de två lagen från norra London ut att kunna bli helt avgörande i racet om Champions League-platsen. Matcherna mellan dem tenderar alltid att bjuda på högklassig underhållning och kamp, men med så mycket på spel finns chansen att just den här drabbningen blir någonting alldeles extra.

Vinnaren kommer sannolikt få spela i den prestigefyllda turneringen nästa säsong medan förloraren inte bara riskerar att gå miste om Champions League, utan även att få sitt ego rejält stukat.

Matchen spelas på Tottenham Hotspur Stadium i London den 12 maj.

Det finns bevisligen en hel del spännande Premier League-matcher kvar innan säsongen ska avrundas helt och hållet några veckor in i maj. Du gör gott i att se så många av dem som möjligt, men ovan tre matcher får du absolut inte missa.