Höj spänningen med ett bredare bettingutbud

Det är nu drygt ett år sedan sporten runt om i världen stängde ner helt och hållet. Coronapandemin tvingade oss till en vardag utan sportens dramatik.

I takt med att ligorna öppnade upp verksamheterna igen var glädjen över sport som pånyttfödd hos många sportälskare. De första veckorna streamade fler svenskar än någonsin tidigare den tyska ligafotbollen, som var först med att komma igång. 

Den nyfunna entusiasmen avtog relativt snabbt. Hur glada vi än var att sporten hade åretvänt gick det inte att förbise det faktum att arenorna var tomma och det kändes som att mindre stod på spel i matcherna. Detta har gjort att många letat efter nya sätt att på egen hand höja spänningen i matcherna.

Betting utan begränsningar

Det var ingen högoddsare att de nya förutsättningarna skulle öka intresset för betting. Därav kom snabbt besked om att den svenska regleringen för spel skulle dras åt ännu hårdare, för att skydda spelarna. Begränsade bonusar, insättningar och speltider gjorde det dock svårare för spelare att återupptäcka spänningen från tiden innan pandemin.

Denna anledning kan antas vara en av de främsta till att man kunnat se ett stort intresse för betting hos utländska spelbolag. Spelbolag utan svensk licens omfattas inte av den åtdragna regleringen samtidigt som de stundtals kan erbjuda ett bredare spelutbud. 

Utbudet av utländska casinos är stort och det gäller att hitta ett med villkor och spel som passar en själv. Här kan du jämföra bettingsidor utan licens.

Betta på matcher i hela världen

Utbudet av spel på svenska bettingsidor är normalt sett stort. Här finns dock ett huvudfokus riktat mot en viss typ av matcher. Svenska matcher och ligor, så som allsvenskan och SHL, samt stormatcherna i Champions League ges det största utrymmet. Detta gör att din spelupplevelse riskerar att begränsas.

Hos många utländska bettingsidor finns samma typer av spel som hos de svenska, men här tenderar matcher och ligor över hela världen att prioriteras högt. Detta gör att du får ett brett utbud av spel även på matcher och ligor som inte bevakas lika noggrant i Sverige. Med ett bredare utbud inom flertalet sporter i olika tidzoner kan du spela hur mycket du vill, när du vill. Endast du själv sätter gränserna, vilket gör det extra viktigt att spela ansvarsfullt.

I rasade fart mot ett normaltillstånd

Betting har varit ett uppskattat inslag när pandemin förändrade sporten. Den spänning och dramatik vi sedan tidigare vant oss vid går återigen att avnjuta. Men betting är ett fortsatt intressant och spännande inslag även nu när ljuset i slutet av pandemitunneln lyser allt starkare.

På flera håll runtom i världen ser vi nu att publik börjar släppas in på arenorna igen. I den nyligen spelade FA cup-finalen kunde vi se Leicester fira segern inför de 20 000 supportrar som tog plats inne på Wembley Stadium. I NHL-slutspelet har vi på flera håll sett arenor, närmast fullsatta, fyllas av viftande halsdukar. Sportvärlden har hittat tillbaka och är i rasande fart på väg mot ett normaltillstånd, samtidigt som betting fortfarande kan vara en extra krydda i en spännande sportupplevelse.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*