Streama padelmatcher och mästerskap

Att det spelas, pratas och andas padel har väl knappast undgått någon. Padelbanor poppar upp likt svampar i marken, padelracket är slutsålda överallt och som om inte detta vore nog ska det nu också streamas padel.

Sportstream, eller streaming av sport, är ju inget unikt i sig. Inte heller att visa sport i tv. Tvärtom så kan det nästan vara svårt att undvika tv-sända sportevenemang. Snart blir ännu svårare då det även kommer att sändas matcher i padel på tv.

Stora streamingtjänster som CMore och Viaplay ska sända både matcher och mästerskap. Även mindre streamingtjänster, som Studio Padel (YouTube) och Padel-Television, hakar på trenden och kör även de livestream. Så det är bara att fortsätta spela, prata och andas padel – med tillägget streama padel – även i fortsättningen!

Så funkar det att streama sport

Att streama (på engelska) betyder ”att strömma” på svenska. Det är just vad det handlar om – strömma ner ett sportevenemang från nätet. Live via en dator, mobil eller surfplatta. I samband med att matchen strömmas, eller streamas, ser du den alltså live på vald enhet.

För att du ska kunna streama ver du som regel se till att du har en bra internetuppkoppling till din dator, och att den har Adobe Flash Player installerat. Beroende på vilken kanal det gäller så funkar det att livestreama sport i de vanligaste webbläsarna (Firefox, Google, Yahoo etc.)

Se till att uppdatera

Använder du Windows 7 i kombination med Internet Explorer kan det vara bra med en uppdatering, då Microsoft inte längre har support för version 7 av Windows.

Det kan också vara bra att veta att en internetuppkoppling på åtminstone 2 Mbit/sekund är att föredra (även om det funkar med mindre).

Evenemang 2021

Förutom möjligheten att streama padel kommer du även kunna se tv-sända padelmatcher för första gången i samband med finalspelet i World Padel Tour. Mästerskapet, som arrangeras i Madrid i början av april 2021, kommer för första gången visas för en bred tv-publik i Kanal 10 (som är en gratiskanal).

Vill du se fler matcher från WPT ska du ladda ner Viaplay-appen och starta ett abonnemang som inkluderar kanalens sportpaket om du inte redan har gjort det. NENT Group, där Viaplay ingår, har nämligen fått rättigheterna till samtliga WPT-mästerskap fram till år 2024!

Sändningarna beräknas pågå från kvartsfinalerna på fredagen den 9 april, till finalerna på söndagen den 11 april. Detta enligt uppgifter från Viaplay, som också uppger att man sänder såväl dam- som herrfinalen.

För att se Euro Finans Invitational (maj 2021) är det istället CMore som gäller. Åtminstone för den som önskar se svenska och internationella toppspelare göra upp i det kanalen själv kallar för Sveriges största tv-sända padelsatsning någonsin.

Kanaler som hakar på

I februari 2021 meddelade Svenska Padelförbundet att man inleder ett samarbete med den nystartade streamingtjänsten Padel-Television. Syftet är, enligt förbundet, att utveckla sporten och streamingen av padel för att lättare kunna nå ut till den breda allmänheten.

Svenska Padelförbundet och Padel-Television har som ambition att sända samtliga tävlingar som arrangeras under 2021 i SPT (Swedish Padel Tour) SM samt lag-SM (svenska mästerskapen i padel).

På Padel Television kan du teckna ett abonnemang utan bindningstid och följa både matcher och mästerskap live eller i efterhand. Vill du inte teckna ett abonnemang omdebert kan du prova gratis i 30 dagar.

Vill du hellre prenumerera via YouTube kan du bland annat följa evenemang som World Padel Tour, Speedy Invitational och Euro Finans Summer Open via YouTube-kanalen Studio Padel.