Betting på hockey

Att spela om pengar på sporten hockey har varit en grej sedan sportens födelse. I många delar av världen har inte ishockey samma popularitet som fotboll, men vi Svenskar älskar verkligen sporten. Och det syns även i tillgängligheten för betting på hockey på alla spelbolag som har spellicens i Sverige. Du som svenska spelare och hockeyfantast har möjligheten att spela på alla ligor och mästerskap i Europa och Nordamerika.

Betting är otroligt populärt i Sverige och ishockey är den näst största sporten sett till antalet utövare och antalet tittare. Tusentals människor kollar på varje match I SHL, både på plat i arendan och sändingen på TV eller streamingtjänst.

Spela på hockey

När du hittat ett spelbolag som passar digär det bara att logga in, sätta in pengar och klicka dig in på den match du villspela på. Därefter lägger du ditt bet sedan är det bara att njta av matchen på TV eller streamingtjänst och hoppas att resultatet går in och vinsten blir din.

Det är alltid en fördel att ha kunskap om sporten, lagen som spelar och att du följer den hockeyliga det handlar om. Det ger dig en klar fördel som bettare, då du kan gå mer på fakta och statistik än känsla och hopp om tur. Det kan finnas faktorer spelbolagen missar när de sätter oddsen för en match, och om du sitter på kunskapen kan du nyttja det när du betta.

Speltips på hockeymatcher

Det finns gott om hockeyexperter och hockeynördar som mer än gärna delar med sig av sin kunskap och speltips inför matcher. Ofta helt gratis. Ta dig alltid en koll inför ett spel och se vad experterna säger om hockeymatchen du tänka betta på. Du kan se tips för hockey på betting.com som är en riktigt bra och tydlig källa för bra speltips.

Vad kan jag spela på när jag bettar på hockey?

1×2 – Ovanlig spelfom när det kommer till hockey då oavgjort inte är särskilt vanligt som resultat. 1X2 bet räknas på resultat under ordinarie matchtid.

MoneyLine – En vanlig bettingform på hockey. Baseras på resultatet efter förlängning. Man spelar helt enkelt på den man tror kommer vinna matchen. Den enda skillnaden mot vanligt är att övertid räknas.

Antal mål – Här kan du spela på att resultatet blir över eller under ett visst antal mål.

Målskytt – Spela på vilka som blir målskyttar under matchen.

Vilka hockeyligor och turneringar är mest populära att betta på?


OS – Olympiska vinterspelen infaller varj fjärde år och hockeyn är där en av huvudattraktionerna för både tittare och spelare.

Hockey-VM – Världsmästerskapet i ishockey är en turnering som spelas varje år,oftast i maj.

NHL – Den bästa hockeyligan som tyvärr för oss svenskar inte alltid är lätt att följa på grund av att de spelas på natten svensk tid.

SHL – Sveriges förstaliga där de 14 bästa hockeylagen gör upp om SM-titeln.

Streama hockeymatcher

Streaming av hockeymatcher är mer tillgängligt än någonsin. Förutom tradtionella streamingtjänster så som Viaplay, C More och Discovery+ så erbjuder nu de flesta spelbolag dig att gratis streama de matcher du bettar på.