Upplev en härlig fotbollshelg i England

Upplev en härlig fotbollshelg i England

En fotbollsresa till England för att titta på fotboll är det många som drömmer om. Det är något speciellt att besöka en Premier Leaguematch i sitt favoritlags arena. Visa vilket lag du sympatiserar med genom att ha den halsduk laget har, och kanske hela fotbollsdräkten. Det är en upplevelse du sent kommer glömma. Är du där på ett första besök lär du bli såld av publikens jubel och de nya vänner du lär känna. Du kommer troligtvis träffa fotbollsfans från flera olika länder som håller på samma lag som du själv gör. Efter matchen som förhoppningsvis slutar i vinst för ditt lag, bör du gå på puben och fira vinsten med dina nyvunna vänner. Dricka några öl och diskutera matchen, spelarna, statistik och kommande matcher.

Medlem i en fotbollsklubb

Är du medlem i en engelsk fotbollsklubb är det vanligt att de ordnar resor från Sverige, antingen med flyg, tåg eller buss. På klubbens hemsida finns hela tiden nya uppdateringar om vad som händer i klubben, på så sätt kan du följa det nyaste hela tiden och för dig som gillar statistik finns mycket intressant att ta del av.

Resa ensam

Om du tänkt resa ensam är det bra om du använder de tjänster som finns på ditt favoritlags hemsida. Där finns en förteckning över matcherna som ska spelas. Du kan köpa en matchbiljett på hemsidan och fixa resa, boende och transport från boendet till arenan själv. Vill du hellre köpa en paketresa där hotell ingår, går det också bra. I samband med fotbollsmatcher brukar resebyråer komma överens med hotell, och det går då att komma åt prisvärda hotell.

Resa i grupp

Det är alltid roligare att resa i grupp när det gäller fotbollsresor, och då är en paketresa något att satsa på. I en paketresa ingår, flygbiljett, matchbiljett och hotell. Att resa på detta sätt är ett bra alternativ, där du får allt som behövs för matchen du ska se. Du och dina vänner bör besöka en resebyrå där personalen kan hjälpa till med en komplett fotbollsresa. Du behöver inte lägga ner onödig tid på att leta efter flyg och hotell. När du och dina vänner hittat den perfekta matchen finns det troligtvis några frågor att ställa:

Bra frågor

Vilka platser är de bästa, vad kostar de? Går det att köpa biljetter från en officiell partner? Hur levereras biljetterna? Det är bra om du redan tänkt på vilket som är viktigast: en billigare plats på fotbollsplan och ett dyrare hotell eller tvärt om. Hur lång bort kan du tänka dig att hotellet ligger i förhållande till arenan? Erbjuder försäljaren några garantier? Om det är första gången du reser för att se en fotbollsmatch i England och vet med dig att du inte ska åka igen, är det bäst att lägga ut både mer pengar på fotbollsmatchen och även på hotellet. Då lär du få en resa du aldrig kommer glömmer, även om ditt lag skulle förlora. Ibland händer det att resebyrån inte har ditt lag på sin lista, då kan du skicka ett mejl till dem och de i sin tur kan undersöka vidare vilka resebyråer som kan hjälpa dig med resan. Europa har en stark fotbollskultur där det mesta kretsar kring fotboll, därför är det aldrig svårt att hitta en spännande fotbollsresa.