Viaplay

När det kommer till sport, men även serier, har Viaplay länge varit en av de största aktörerna på den svenska marknaden. Vad är det då som gör att Viaplay gick och blev en av de stora favoriterna? En stor anledning till det stavas som sagt sporten. Viasat köpte upp tunga sporträttigheter, som ett tag var nära på att ge dem monopol på fotboll när det gällde de hetaste europeiska ligorna.

Viaplay Sport – utbud

Med flera konkurrenter runt om i landet – och utomlands – vore det kanske rimligt att Viaplay Sport skulle ha det tuffare än vad de har. Men anledningen som hjälpt bolaget genom sina framgångar kan enkelt stavas: Premier League.

Att den engelska högstaligan i fotboll varit en av de absolut populäraste ligorna i världen – inte minst i Sverige – är det få som missat. Sedan sent 60-tal, när enbart engelsk fotboll visades, har den svenska publiken förälskat sig i britternas sätt att spela fotboll.

Även Champions League, turneringen där de bästa klubblagen från Europa gör upp om titeln varje säsong, är en anledning till att Viaplay varit ett oerhört populärt alternativ. Det är dock bra att veta om att från och med säsongen 2021/22 tappar Viaplay rättigheterna till Champions League.

Något som gör att Viaplay får en extra tyngd är deras bredd. Ja, fotboll i all ära, men det finns många svenskar som vill njuta av en annan typ av sport med. Där kommer de två toppligorna NHL och NFL in. Bland svenskar är NHL helt klart favoritalternativet, av flera anledningar. Bland annat att svenskarna är ett hockeyälskande folk och att det finns många svenskar i NHL.
Även NFL börjar bli mer populärt. Borta i Nordamerika är den Nordamerikanska Fotbollsligan (amerikansk fotboll) utan tvekan störst. Men intresset för sporten ökar även generellt i Europa och Sverige.

Utbud för Viaplays serier & filmer

Att sportdelen varit populärt är inte konstigt, men även Viaplays serier och filmer är det. Först och främst eftersom utbudet är bra. Det finns många filmer att se, även om vissa av dem dock är på Pay-Per-View. Men det finns också mängder av bra, roliga och tunga filmer som ingår i abonnemanget, så klart.

När det kommer till serier är det ett så kallad rörligt utbud, där vissa serier plockas bort och andra kommer tillbaka senare. Men några av de populära serierna är The Head, Ambassadören, På gränsen med Peter Jihde och Partisan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*