Bästa utländska streamingtjänsterna

Bästa utländska streamingtjänsterna

Att streama för att titta på filmer, se dina favoritserier eller upptäcka nya, är en tjänst som rent av har exploderat i dagens värld. Många streamingtjänster har även serier och filmer exklusivt skapade just för den streamingtjänst den kommer visas på.

Men vilka är de bästa utländska streamingtjänsterna idag och vad gör just dem så speciella? Vi ger dig svaret!

HBO Max

Sedan år 2012 har HBO Nordic som nu går under namnet HBO Max varit många svenska hushålls favoritstreamingtjänst och inte utan anledning. Kanalens förnyelse har fokuserat på  att ge sina kunder snabbare tillgång till biofilmer och så har de sänkt priset på abonnemangen.

HBO har samlat varumärken som Warner Bros, DC, Cartoon Network och eget innehåll från HBO. De har även halverat tiden från det att en film på bio når streamingstjänsten till endast 45 dagar.

I filmväg hittar man klassiker som The Shining, A clockwork orange, Sagan om ringen, men även nyare filmer som Joker, Wonderwoman 1984 och Aquaman. Dessutom kommer storfilmer som The Matrix Resurrections och The Batman snabbt kunna ses efter biopremiär.

När det gäller serier ligger dem heller inte i lä, här finner man den ikoniska Sex and The City och storfavoriten Game of Thrones, men även originalserier som Sopranos, Gossip Girl och Succession. HBO Max har även valt att satsa på Europeiska filmer och serier från bland annat Danmark, Norge och Spanien.

Pris: 89 kronor / månad

Amazon Prime Video

Amazon Prime video har sedan år 2016 funnits på den svenska marknaden och erbjuder både film och TV-serier. Med stöd för upp till 4K (Ultra HD) och tillgänglig på flera olika enheter och plattformar levereras ett stort utbud av serier till deras 175 miljoner användare.

Prime Video har visserligen inte varit ett lika populärt alternativ som de andra tjänsterna på vår lista, men med nya avtal ska de börja leverera uppdaterat och nytt innehåll från bland annat Universal Studios med filmer som Jurassic Park, Fast & Furious och Gladiator.

De har även köpt TV-rättigheterna till Sagan om Ringen för att kunna producera en TV-serie baserat på tiden före filmerna. Säsong ett släpps hösten 2022 och heter Lord of the rings: The rings of power. Missa inte detta!

Pris: 59 kronor / månad

Netflix

Netflix är sedan år 2022 det största underhållningsföretaget efter börsvärde och då är det inte så konstigt att de kan skicka ut egenproducerade filmer och serier i den snabba takt som de gör. De har producerat kända serier som bland annat Narcos, Orange is the new black, House of Cards, The Crown och La Casa de Papel.

Även Netflix har fokuserat på att tillmötesgå den Europeiska kundkretsen och har börjat lägga fokus på serier och filmer på språk annat än engelska. I filmväg hittar man allt från klassiker som Röd Drake, Gladiator, A time to kill till egenproducerade Texas Chainsaw Massacre, The Tinder Swindler, The Trip och Bird Box. Det finns alltså någonting för alla oavsett om man tycker om drama, romantik, skräck eller dokumentärer.

Netflix har även meddelat att de har planer på att lägga till TV-spel i tjänsten, främst då mobilspel som ingår i månadskostnaden.

Pris: Från 99 kronor / månad

Disney +

Disney plus är nästan precis vad det låter som, alla disneyfilmer på ett och samma ställe, plus lite till såklart. Disney ger både vuxna och barn det bästa från kända studios som Walt Disney Pictures, Pixar, Lucasfilm, Marvel studios, men även från National Geographic och utvalda filmer från 20th Century Studios och Searchlight Pictures.

Detta i sin tur ger oss möjligheten att sträcktitta på Star Wars, alla Marvel filmer eller varför inte ett nostalgiskt Disney maraton. Enligt källor sägs Disney plus ha cirka 7000 avsnitt och 500 filmer, vilket innebär att det definitivt finns något för alla.

Disney plus har även något kallat “Premier Access” vilket möjliggör det för dig som abonnent att se nuvarande biofilmer på Disneys plattform för en avgift istället för att vänta tills den bli tillgänglig för alla abonnenter.

Pris: 89 kronor / månad

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*