Sport på TV

Sportsändningar på TV har funnits med så länge man kan minnas och även om sport på TV nu mer gått över till mer tillgänglig sportstreaming, som du kan kolla på på vilken enhet du vill och inte bara TV, så lever det kvar en hel del möjligheter att se sport på TV på olika TV-kanaler i Sverige. I tv-tablån finns det många olika sportkanaler att välja på. Vissa kanaler sänder sport på TV dygnets allt timmar, medans andra bara sänger vissa utvalda matcher, mästerskap eller ligor. Vill man ha ett större utbud av TV-sport får man tyvärr betala en del, speciellt om man följer flera lag eller ligor och kanske till och med flera olika sporter. De olika kanalerna och streamingtjänsterna har olika licenser och avtal för vilka sporter de får sända på sina kanal och tjänst, därför kan det krävas att du har betalabonnemang på fler än en kanal eller streamingsajt.

Förutom SVT och TV4 som sänder en del matcher och ligor, inom främst fotboll och hockey så finns även möjlighet att se sport på dessa TVkanaler:

Eurosport

Eurosport är förmodligen den TV-kanal som visat sport på TV längs av alla, och de finns, utöver Sverige tillgängliga i stort sett i hela världen. De sänder mångaolika sporter men det är inte så många svenska ligor eller lag som är med. Fokus ligger på ligor i USA men utbudet av sporter är väldigt sstort. Eursport erbjuder både on demand sport på TV och livestreaming av sport.

Cmore

C more kallar sig den kompletta streamingtjänsten och när det kommer till sport så har de förutom streaming även flera sportkanaler i sina paket för dig som vill se sport på TV. de har kanaler för specifika sporter så som ishockey, gold fotboll.

Viasat

Viasat har nio stycken sportkanaler i sitt kanalutbudoch deet är allt från motorsport till golf. Det finns alltså en hel del sport påtv att välja på. För sportstreaming finns också Viaplay, med appen kan du streama sport i mobilen eller annan enhet som passar dig bättre än just TV.